Château de Monthélie - Monthélie 1er Cru Sur la Velle 2005

I dag anmelder jeg en 1er Cru fra Monthélie. En vin som er svaret på hvorfor jeg elsker Bourgogne. Den er mildt sagt fremragende.

Château de Monthélie ejes af Domaine Eric et Dominique de Sureman. Slottet har gået igennem flere generationer og det oprindelige Château blev opført i 1746. Siden år 1996 har de fokuseret på biodynamisk dyrkelse af vinen. Slottet er også medlem og kontrolleret af GEST (Groupement d'Etude et de suivi des Terroirs). Det fremgår dog ikke på etiketterne, at slottet dyrker biodynamisk.

Vinen var en gave og med store forventninger blev den åbnet. En tur i karaffel og derefter i den store bowle, af et Bourgogneglas. Duften var god og simpel. Først var smagen en anelse halvhjertet, den var god, men ikke 395 kr værd, nok nærmere 150 - 200. Men så skete der langsomt noget. Den udviklede sig helt enormt.

Den bør hældes på karaffel mindst 30 min. før den skal drikkes.
Fra et niveau i nærheden af en god Côte de Beaune var denne vin pludseligt en yndling. Den smagte helt fantastisk. Den var kompleks og i en suveræn balance. Det er vine som denne, der gør at Bourgogne bare er bedst....

Den fortjener derfor fem ud af fem!



________________________________________

Forretning: Vinoble
Pris: 395 kr.
Vivino karakter: 4,0
Producent: Château de Monthélie
Hjemmeside: www.domaine-eric-de-suremain.com
Årgang: 2005
Drue: Pinot Noir
Type: Rødvin
Alkohol: 13 %
Karakter: *****


0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.