Louis Latour - Cote de Beaune Villages 2008

Den anmeldte vin kommer fra det berømte vinhus Maison Louis Latour. En af de absolut bedst kendte Bourgogne producenter, der har været solgt i Danmark i 160 år og derfor et af de ældste, konstant eksisterende mærker her i landet. Louis Latour stod helt tilbage i 1848 på vinkortet hos Hotel D'angleterre og gør det stadigt i dag.

Latour er kendte for deres høje kvalitet.
Det er desuden stadigt en familiedrevet virksomhed, som nu ledes af 10'ende generation. 

Vinen har en klar rød, Pinot Noir farve og udstråler lethed. Den er frisk, simpel og har en duft af kirsebær og en smag af røde bær.

Det er en vin som jeg personligt ikke syntes, byder på mere end den skal. Den er en anelse syrlig, men ikke på en dårlig måde, og den har nogle helt basale Bourgogne Pinot Noir karakterer.

En udmærket køb, men til 165 kr, syntes jeg også den er betalt. Og det var endda billigt, måske?. For efter lidt research på nettet, fandt jeg to forskellige danske sider, som sælger denne vin. Den ene påstår stk. prisen er 259 kr, men ved seks flasker 176 kr pr. stk. den anden side påstår normalprisen er hele 281 kr..... Men nu kun 189 kr.

Det skal lige nævnes, at de 165 kr. var normalprisen ved Salling. Det lugter lidt af snyd fra hjemmesiderne.
Vinen får bedømmelsen tre ud af fem, fordi den har en udmærket karakter, uden at byde på noget ekstraordinært, men mistænker lidt den gode Gevrey jeg smagte på før denne, at ødelægge min fornemmelse af en vin, som måske burde få fire, især når jeg ser på den gode karakter fra vivino.dk.
Men det er selvfølgelig hver sin smag.



_________________________________________
Forretning: Salling
Pris: 165 kr.
Vivino karakter: 3,8
Producent: Louis Latour
Hjemmeside: www.louislatour.com
Årgang: 2008
Drue: Pinot Noir
Type: Rødvin 
Alkohol: 13 %
Karakter: ***

 
 
 
 
 




0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.