Philippe Leclerc - Gevrey Chambertin, En Champs 2006

Philippe Leclerc er en af mine personlige favorit producenter. Vinhuset er beliggende i Gevrey Chambertin og har ca. 8 ha. marker. Vinstokkene er gennemsnitlig mellem 50 - 75 år og det giver en helt speciel karakter i hans vine. De er af høj kvalitet og der en slags rød tråd igennem hans udvalg af røde Bourgogne vine fra Gevrey. De har alle nogle af de samme karaktertræk, som jeg syntes gør dem unikke.

Desuden er vinhuset rigtig hyggeligt med kælderen placeret under butikken, så man kan gå rundt og se de kommende årgange ligge på flasker og tønder. Tønderne til vinlagringen har 60 % ny eg, så et af karaktertrækkene er ege aromaen, og den er perfekt!

Denne vin er hans "billigste" Gevrey Chambertin appellation, men det er en sikker vinder. Den charmerende flaske, etikette og aroma er en perfekt kombination. Den har en dejlig og kraftfuld smag, lidt mere end man normalt forbinder med Gevrey.

Et super køb, som fortjener mindst fire i bedømmelse. Jeg ville gerne give 5, men prisen er selvfølgelig også fin, men se lige Vivino bedømmelsen.

Prisen er dog kun anslået, da jeg ikke har fundet vinen på en dansk side.

Forresten skulle Philippe Leclerc være personlig leverandør til Sean Connery hvert år, så der er selvfølgelig et billede af dem sammen i butikken. :)



______________________________________
  
Forretning: Købt hos Philippe Leclerc
Pris: 22 Euro (Anslået dansk pris 350 kr.)
Vivino karakter: 4,3
Producent: Philippe Leclerc
Hjemmeside: www.philippeleclerc.com
Årgang: 2006
Drue: Pinot Noir
Type: Rødvin
Alkohol: 13 %
Karakter: ****


0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.