Ropiteau - Bourgogne Pinot Noir 2009

Ropiteaus vinhus er beliggende midt i Meursault. Centrum for nogle af de store hvide Bourgogne vine. Omkring år 1848 blev jernbanen etableret i Bourgogne og Ropiteau flyttede fra Monthélie til Meursault i en alder af 24 år, for at grundlægge sit eget vinhus. Ropiteau så en stor mulighed i transporten af vine med det nye jernbanesystem og det gav ham stor succes. De gamle kældre i Meursault med 900 vintønder er blandt de mest prestigefyldte og Ropiteau har tidligere været en ejendom under Hospices de Beaune. Han dyrker mange store hvidvine, mens også rødvine fra bl.a. Gevrey Chambertin og Chambolle Musigny.

Den anmeldte vin er hans Bourgogne Pinot Noir til 7 euro. En vin som ikke byder på den store oplevelse, men heller ikke et dårligt glas. Det er nok en af de vine man ikke lige husker. Den har en duft og smag af kirsebær, mens smagen også er præget af solbær. En afbalanceret vin der levere et udmærket glas for pengene.

Flasken er købt hos Ropiteau, men jeg har fundet en dansk forretning som sælger et mindre udvalg af vine fra Ropiteau. (Vær opmærksom på, at ikke alle flaskerne kommer fra Bourgogne.)

Ludv. Bjørns Vinhandel A/S
 



________________________________

Forretning: Ropiteau
Pris: 7 Euro (Anslået dansk pris 115 kr.)
Vivino karakter: 3,0
Producent: Ropiteau
Hjemmeside: http://www.caves-ropiteau.com/
Årgang: 2009
Drue: Pinot Noir
Type: Rødvin
Alkohol: 12,5 %
Karakter: ***



0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.