Nuiton Beaunoy - Aloxe-Corton 2009

I dag anmelder jeg en vin fra den store producent Nuiton Beaunoy, som er en samling af mange vinbønder (50 mener jeg) som sælger under dette navn. Produktionen foregår i nogle større produktionshaller med kældre i syddelen af Beaune, på Route de Pommard. Butikken ligger som en del af hallerne og oser af professionalisme og kvalitet, hvor der flere steder er glasgulv så man kigger ned på tønderne i kældrene.

Vinen er en årgang 2009 og derfor er det en ung vin i denne kategori, især fordi den kommer fra Aloxe-Corton, som gerne skal have en del år i kælderen, for at opnå den gode kompleksitet.

Prisen var 13 Euro, som selvfølgelig er rigtig billigt i forhold til hvad prisen kunne være i Danmark.´
Jeg har ikke kunne finde den på en dansk hjemmeside og har derfor anslået, at prisen ville være omkring 250 kr. måske endda op mod 350 kr. med de tårnhøje danske priser.

Vinen har en skøn duft og en lidt mørkere, kraftigere Pinot Noir farve, typisk Aloxe-Corton. Den smager også rigtig skønt, men når ikke helt de højder som den burde, og dette må være grundet den unge alder. Der virker som om den mangler lidt af kompleksiteten og den bløde smag.

Jeg tror dette er en vin som sagtens kan nå fire i karakter, efter 3-4 år mere på hylden. :)

Forretning: Nuiton Beaunoy
Pris: 13 Euro (Anslået dansk pris: 250 kr.)
Vivino karakter: Ikke anmeldt
Producent: Nuiton Beaunoy
Årgang: 2009
Drue: Pinot Noir
Type: Rødvin
Alkohol: 12,5 %
Karakter: ***

Karakteren tre gives for den gode smag og charmerende duft, men den mangler lidt udvikling. Et rigtig fint køb af en vin med potentiale.
 
 
 







0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.