Chateau des Jacques - Côte de Py Morgon 2007

Louis Jadot står bag vinslottet Chateau Des Jacques. Jadot er grundlagt i 1859 og producerer rigtige gode vine fra områderne i Bourgogne. Vinene fra Louis Jadot kan købes flere steder i Danmark.

Jadot købte Chateau des Jaques i år 1996 og var allerede kendt som det bedste vinslot i Moulin á Vent. Siden har Jadot forhøjet kvaliteten yderligere og vinene er af fremragende kvalitet, hvor de bedste nok kan sammenlignes med dyre 1. Crus fra Côte de Nuits. I modsætning til den almindelige kendte Beaujolais vin, som kommer igennem en hurtig proces inden vinen kommer på flaske, er vinene fra Chateau des Jaques igennem de samme dybdegående processer som vine fra Côte d'Or, som giver en større kompleksitet og et tydeligt terroir-præg. Den anmeldte vin, kommer fra Morgon som er blandt de 10 Cru appellationer i Beaujolais. 

Vinen har lagret på fad af 50 % ny eg og 50 % som er ét år. Den har en kraftig rød kirsebær farve som aromaen og smagen også er domineret af. Den har en del garvesyre som virkelig giver den en maskulin karakter. Den minder lidt om en Gevrey Chambertin på mange punkter, men alligevel er den sin egen. Jeg tror dog vinen kan udvikle sig lidt mere og være en anelse mere i balance, især hvis den skal leve helt op til normalprisen. Vinene fra Chateau des Jacques kan nemlig lagres i 10 til 20 år. Så giv den gerne et par år mere.

Jeg vurderer selvfølgelig ud fra tilbudsprisen og den er lidt af et røverkøb, så den får en sikker topkarakter! Til knap 160 kr. får man virkelig meget vin for pengene og det er utrolig sjældent man finder en Bourgogne til halv pris. Så hvis du vil have et rigtig godt glas, så skynd dig at købe, inden tilbuddet er slut.



________________________________

Forretning: Parkwine
Pris: 159,50 (Normalpris 319 kr.)
Vivino karakter: 4,0
Producent: Louis Jadot
Hjemmeside: http://www.chateau-des-jacques.fr/en - http://www.louisjadot.com
Årgang: 2007
Drue: Gamay
Type: Rødvin
Alkohol: 13 %
Karakter: *****


0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.